Varázsrajz a jövőről

Kiállítást rendeztek az 5. Gyerek ARC Pályázat legjobb munkáiból

Varázsrajz a jövőről címmel szeptember 30-ig tekinthetők meg a budapesti Millenáris Parkban az 5. Gyerek ARC Pályázatra érkezett legjobb alkotásokból rendezett tárlat.

2012.09.09 15:34MTI

Tájékoztatásuk szerint a kiállítás szombaton, Farkasházi Réka előadóművész Hajnali csillag peremén című kamarakoncertjével nyílt meg. A koncert alkalmával hirdették ki a pályázat eredményét és adták át a díjakat. Mint a közlemény rámutat, a Gyerek ARC pályázat és kiállítás történetében az eddigi legmagasabb számú, 1000 pályaműből választotta ki a zsűri azt a 80 rajzot, amely óriásmolinóra nagyítva tekinthető meg. 

Az idén a zsűri tagjai az énekes Zséda, Szalóki Ági előadóművész, dalszerző, Baranyai András és Tóth Andrej grafikusok, Roy Katalin, a Hankook kommunikációs vezetője, Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője, valamint az ARC részéről Bakos Gábor és Bolgár Eszter voltak. "A pályázat témája a környezettudatosság felé terelte a 6-14 éves gyerekek gondolkodását" - emeli ki a dokumentum, amely szerint a kiállított alkotások képet adnak arról a jövőről, amelyben szívesen élnének a gyerekek. 

A tárlaton megtekinthetők az Európai Bizottság magyarországi képviseletének A nagyszüleim tényleg nagyok című pályázati altémájának legjobbjai is, hiszen 2012 az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve. A 6-9 éves korosztály Kicsik, nagyok együtt nagyok!, a 10-14 éves korosztály pedig az Őseim a hőseim! címmel alkottak a témán belül. 

A 6-9 éves kategória nyertes alkotásai Varázsrajz a jövőről tematikában Pellett Barnabás (Budapest) Légi utazás (1. helyezett), Szabó Karolina (Berettyóújfalu) A levegőben szárnyas malacok repkednek majd (2. helyezett), Muzsai Nimród Orion (Budapest) Cukorváros (3. helyezett) voltak. Ugyanebben a témában a 10-14 éves korcsoportban Takács Martin (Budapest) Biox megtanítja az embereket megvédeni a Földet (1. helyezett), Ráfli Ádám (Budapest) Élet a Holdon (2. helyezett) és Schekk Annabell (Várpalota) Füstköd nélkül (3. helyezett) című munkájáért vehetett át elismerést.
 
A nagyszüleim tényleg nagyok! kategóriában a 6-9 éves korcsoportban Veres Gergő (Berettyóújfalu) Papám remekül ért a földműveléshez! című alkotása, a 10-14 éves korcsoportban pedig Kovács Lujza (Dombóvár) Nagyapám, a futballkirály című alkotása lett díjazott. A Millenáris kedvencei kategóriában a 6-9 éves korcsoportban Lugosi Dorottya Tünde (Budapest) Ha nagy leszek anyuka leszek, a 10-14 éves korcsoportban pedig Malatinszki Adél (Budapest) A jövő utcája, az utca jövője című alkotásait díjazták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.