Pavarotti-emlékkoncert Modenában

Így emlékeznek Pavarottira

Öt évvel a sztártenor, Luciano Pavarotti halála után csütörtökön az énekes szülővárosában, Modenában Luciano barátai címmel emlékkoncertet rendeznek.

2012.09.01 10:40MTI

Az énekes 2007. szeptember 6-án súlyos betegség után hunyt el. Emlékére az évfordulón szabadtéri, jótékony célú koncertet szerveznek. A klasszikus muzsika nagyságai, köztük Andrea Bocelli, Monserrat Caballe, a híres filmzeneszerző, Ennio Morricone és több pop-ikon, köztük Zucchero lép pódiumra az esten. Az eseményre 20 évvel azután kerül sor, hogy az énekes elindította a Luciano barátai sorozatot, amelynek hangversenyein maga is fellépett.

Sokat és élesen kritizált, de Luciano szerette a fiatalokat bármilyen műfajban próbáltak pályára lépni, és segítette őket karrierjük építésében - mondta Nicoletta Mantovani, Pavarotti 43 éves második felesége. Az özvegy hozzátette: nem nosztalgiakoncertet rendeznek, hanem azt akarják, hogy fiatal tehetségeket mutathassanak be, majd támogassanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.