A darabot az Ezeregyéjszaka meséi ihlették

Pavarotti lánya librettószerzőként debütál

November 15-én debütál Modenában, Luciano Pavarotti szülővárosában az Il Sequestro (Az emberrablás) című darab, melyet az Ezeregyéjszaka meséi ihlették. A librettót 2007-ben elhunyt, világhírű tenor lánya írta

2009.09.29 17:20MTI

Újabb Pavarotti-sikerre készül az opera világa, ezúttal a 2007-ben elhunyt tenor, Luciano Pavarotti lánya kerülhet rivaldafénybe. Cristina Pavarotti egy modern opera librettószerzőjeként debütál a modenai színházban, amely apja nevét viseli.

Az Il Sequestro (Az emberrablás) című darab premierjére november 15-én kerül sor a világhírű operaénekes szülővárosában. A történetet az Ezeregyéjszaka meséi ihlették - írta a La Stampa című olasz lap.

A darabban egy rejtélyes férfi három nőt rabol el, a férfi egy tévécsatornától kapja a megbízást, hogy valami olyannal rukkoljon elő, ami felkelti a média érdeklődését.

A történet paradox, és a valóságshow-k világára utal - nyilatkozta Cristina Pavarotti, aki rendezőasszisztensként is közreműködik a produkcióban.

Cristina Pavarotti Természetesen ismerem az opera világát. Rendezőasszisztensként először apámmal dolgoztam együtt Velencében, bár ő azt akarta, hogy zongorázni tanuljak. Librettót írni nagyon nehéz, az embernek az érzelmi húrokat és a zene struktúráját is fejben kell tartania - mondta a 45 éves Pavarotti.

- " Szívesebben debütáltam volna máshol, nem pedig Modenában. Mint mindenki más, aki olyan területen dolgozik, ahol szülei ismertek, én is saját utamat akarom járni, apámétól különválasztva. Izgatottan várom, hogy megtapasztalhassam, hogyan reagál a közönség arra szövegre, amit én írtam." - tette hozzá Cristina Pavarotti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.