Augusztus 20.

Programok a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumban

Könyvbemutatóval, kiállítás-megnyitóval és múzeumpedagógiai foglakozással várja az érdeklődőket a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum a hétvégén az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.

2012.08.17 10:09MTI

Szombaton mutatják be a székelyföldi városban a Kossuth Lajos utcában felállított történelmi sátorban A székelyudvarhelyi Jézus kápolna című kötetet. A kiadványban a kápolnában végzett legújabb kutatásokat összesíti a szerző, Sófalvi András, a Haáz Rezső Múzeum régésze.

Vasárnap 19 órakor a Haáz Rezső Múzeumban nyílik meg a "Békebeli otthonok. Polgári lakáskultúra a XIX-XX. század fordulóján" című időszaki kiállítás - olvasható a múzeum közleményében.

A tárlat kiállítási anyaga a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumból és a zabolai Csángó Néprajzi Múzeumból érkezik Székelyudvarhelyre.

A fiatal múzeumjáró közönség mindkét nap Szappanyos Tünde restaurátor Útkereső - Szent István király nyomában című múzeumpedagógiai foglalkozásán vehet részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.