Rónai András a második helyezést ért el

Magyar siker az isztambuli balettversenyen

A szólóként indulók legjobb eredményét érte Rónai András, a Magyar Táncművészeti Főiskola VIII. évfolyamos klasszikus balett szakirányon tanuló hallgatója a 3. Nemzetközi Isztambuli Balettversenyen.

2012.07.01 13:02MTI

Rónai András több száz induló közül került be a 8 fős döntőbe, ahol második helyezést ért el. Mivel a nemzetközi mezőnyben az első díjat egy brazil páros kettőse nyerte, Rónai András második díjával a legjobb szólóelőadóként térhet haza a szombaton zárult viadalról - tájékoztatta a Magyar Táncművészeti Főiskola az MTI-t.

A közlés szerint az isztambuli seregszemle még fiatal a világ nagy balettversenyeinek sorában, a budapesti főiskola tavalyelőtt képviseltette magát először, akkor Csonka Vanessza szintén második lett.

Az isztambuli verseny a táncművészeti főiskolát Rónai András mellett a VII. évfolyamos Földi Lea képviselte. Ők ketten néhány héttel ezelőtt a Helsinkiben megrendezett balettversenyen is indultak, ahol Földi Lea bejutott a középdöntőbe, Rónai András pedig saját korosztályának 13 legjobbja közé.

Rónai András, aki nemrég tért vissza több hónapig tartó ösztöndíjas tanulmányútjáról Szentpétervárról, a versenyeken például a Giselle-ből, a Diótörőből, adott elő férfi variációkat, ezen kívül Kulcsár Noémi kortárs koreográfiáját interpretálta. Földi Lea egyebek mellett a Bajadérból táncolt variációt.

Mindkét fiatalnak ez volt élete első két jelentős nemzetközi versenye, néhány nap múlva pedig szintén ők képviselik a főiskolát a 40. jubileumi Várnai Nemzetközi Balettversenyen is - közölte az intézmény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.