Ha tokaji, akkor nemcsak aszú!

Tokaji borok "fesztiváloznak" a Rezidencián

Neves tokaji borászatok mutatkoznak be június 28. és július 1. között "természetes élőhelyükön", a tokaji borvidéken. De nemcsak a helyszín miatt lesz ez más, mint az egymást érő borfesztiválok.

2012.06.18 09:49ma.hu

Neves tokaji borászatok mutatkoznak be június 28. és július 1. között ”természetes élőhelyükön”, a tokaji borvidéken, a tarcali Hatputtonyos Borfaluban és Észak-kelet Magyarország legkülönlegesebb ötcsillagos szállodájában, az Andrássy Rezidencia Wine and Spa kertjében.

Tokaj és a bor fogalma mára összenőtt, mégis, jogosan merülhet fel a kérdés: az egymást érő borászati események között vajon mitől más ez a rendezvény, mint a fővárosban tucatszám megrendezett társai? Leginkább attól, hogy a gasztronómia élvezeteket a festői környezet és az exkluzív ellátás teszik teljessé.

Ez a fesztivál az Andrássy Rezidencia kezdeményezése, amelynek egyik fő célja a helyi borászatok, a borrégió és a környék szépségeinek átfogó bemutatása a borkedvelő közönség számára. Kiemelten fontos számunkra, hogy nagyobb figyelem irányuljon a tokaji régióra" - mondta el Madarász Melinda, a szálloda igazgatója.

A fesztiválon több mint tíz neves pincészet képviselteti magát, akik bebizonyítják, hogy a tokaji borkínálat korántsem merül ki a méltán híres aszúk repertoárjában, hiszen a vidék száraz borai legalább akkora elismerésnek örvendenek a hozzáértő körökben. Különleges nedűivel bemutatkozik a Dobogó Pincészet, a Hétszőlő Pincészet, az Erzsébet Pincészet, a Dereszla Pincészet, a Kikelet Pincészet, a Füleki Pincészet, a Bott Pincészet, a Patrícius Pincészet és az Andrássy Pincészet.

Mindemellett a szervezők azokra is gondoltak, akik más hazai különlegességeket, például a pálinkát részesítik előnyben. A fesztiválon helyet kapnak a Brill Pálinkaház, a Gyulai Pálinkafőzde és a Zwack Unicum Nyrt. finomságai is. Természetesen egy gasztronómiai fesztivál nem lenne az igazi, ha a borok mellé nem társulnának megfelelő kísérők, így a Mádi Sajtműhely kínálatába is belekóstolhatnak azok, akik megvásárolják a 2000 forintos belépőt. Ez tartalmaz egy tokaji borospoharat és öt darab kóstolójegyet is.

Az érzékek kényeztetése itt még korántsem ér véget, hiszen ezúttal a borokat nem csak csillogó poharakban ízlelhetik meg az érdeklődők. A felejthetetlen ízélményekről az Andrássy Rezidencia Wine and Spa séfje gondoskodik, aki a szálloda pénteki vacsoráját úgy állította össze, hogy a bor minden fogásban szerepet kapjon. A hotel vendégei megkóstolhatják az aszús kacsamáj pástétomot, a szőlős, diós, kecskesajtos salátát, a tokaji borkrém levest, a muskotályos jérce erőlevest, a bortésztába burkolt harcsafilét, a grillezett csirkemell filét hárslevelű-mártással, a vörösboros pincepörköltet, a barátfülét tokaji paprikás mártással, az aranygaluskát, tokaji boros vanília sodóval és az aszúszemes borpudingot is.

A fesztivál helyszíne, az Andrássy Rezidencia (Fotó: TriVial)


Szombaton sem maradnak éhen a látogatók, folytatódnak a gasztro-élmények az Andrássy Rezidencián. Gazdag büféreggeli várja a vendégeket a hotel éttermében, grillebéd a Hatputtonyos Borfaluban és hétfogásos borvacsora a fesztivál boraival, neves borászok előadásában a Télikert teraszán.

Természetesen a hétvégi kikapcsolódásból nem maradhat ki a wellness sem, ahol szintén nem kell nélkülözni a szőlőből készült termékeket. Azonban ebben az esetben a bőrükön keresztül érezhetik a felfrissülni vágyók a közkedvelt gyümölcs jótékony gyógyító hatásait. A vendégek az ország egyik legjobb wellness-részlegében a pezsgőfürdők, szaunák és a sókabin mellett igénybe vehetik a szőlőből készült kozmetikai termékekkel végzett masszázsokat, és az egyedülálló aszú tartalmú hatóanyagokkal végzett kezeléseket.

Abszolút újdonság a most kifejlesztett magas szőlőcukor tartalommal bíró hidratáló aszús arckezelés szőlőmag őrleményes arcradírral és birs-aszú bőrfeszesítő maszkkal. Az alkalmazott kozmetikumok AHA, bioflavonoid, ápoló hatású növényiolaj tartalmának köszönhetően a kezelés során a bőr hidratáltabbá válik. A gyümölcssavak hámoldó hatására a felszíni barázdák mélysége csökken, a bőr elszíneződései halványulnak. Elsősorban víz- és tápanyaghiányos bőrű vendégeknek ajánlják ezt az új kezelést.

Ha a finom borok, az ízletes ételek, a színes programok, a luxus körülmények, a kiváló wellness-szolgáltatások még kevésnek bizonyulnak ahhoz, hogy meggyőzzenek valakit arról, érdemes Tarcalra az Andrássy Rezidenciába látogatni június 28. és július 1. között, akkor hallgasson a szakértőkre. Az Egyesült Államok egyik legjelentősebb szaklapja, a 700 ezer példányban megjelenő, 300 ezer online olvasóval büszkélkedő Wine Enthusiast Magazin a tíz leginkább meglátogatásra méltó borászati célpontja közé sorolta Tokaj-Hegyalját. Ha ellátogat, már Ön is tudni fogja, hogy miért gondolják így.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.