Hagyományteremtő

Először rendeznek gyorsulási sárkányhajó-bajnokságot Gyékényes taván

Somogy megyében július 14-15-én először rendezik meg hagyományteremtő céllal a Gyékényesi Gyorsulási Sárkányhajó Bajnokságot az ország egyik legtisztább vizű taván, a Kotrón - jelentette be pénteken kaposvári sajtótájékoztatóján Tar Mihály, a főrendező Tarvízió Kft. ügyvezetője.

2012.06.15 19:39MTI

Az ötletgazda elmondta, hogy a tó búvárbázisán rendezett versenyen minimum 50-60 csapat részvételére számítanak. Az ország minden pontjáról várnak indulókat, de a bajnokság hírét eljuttatják a közeli Horvátországba is, onnan is remélve nevezőket. A rendezvény ötletét a helyi önkormányzat és a térség turisztikai vállalkozásai is örömmel fogadták. Kisiván István, Gyékényes polgármestere hangsúlyozta, hogy az ilyen programok segítenek népszerűsíteni a kitűnő adottságokkal rendelkező Kotrót, amely 2011-ben elnyerte az "Örökségünk Somogyország Kincse" címet. 

Szólt arról is, hogy a tó körül kiépült turisztikai infrastruktúra kiválóan ki tudja majd szolgálni a bajnokság résztvevőit. A település hagyományos falunapjával egy időben rendezik a versenyt, így az ajándék lesz a helyieknek és a vendégeknek is. A 16 fős csapatok, amelyek számára a nevezési díjért biztosítják a versenyzéshez szükséges eszközöket, így a hajót is, egy 100 méteres pályán mérik össze az erejüket, a gyorsulási versenyek szabályai szerint.
 
Két hajó indulhat egyszerre, s a gyorsabbik jut tovább a következő fordulóba, de a kiesők számára lesz még "vigaszág". A kezdők és a profi csapatok külön kategóriákban indulhatnak, és egy-egy csapatban minimum 4 női versenyzőnek kell eveznie - ismertette a részvétel főbb feltételeit Peterka Henrietta, a szervezésben résztvevő Kanizsai Sárkányhajó Sportegyesület elnöke. A rendezvény fővédnöke Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.