Kinevezés és alelnöki poszt létrehozása?

L. Simon László: az emberi erőforrások minisztere lesz az NKA elnöke

Csütörtökön kerül az Országgyűlés elé a Nemzeti Kulturális Alapról (NKA) szóló törvény módosítása, amely szerint az NKA elnöke az emberi erőforrások minisztere lesz - közölte a kultúráért felelős államtitkári posztot június 18-ától betöltő L. Simon László, aki alelnökként irányítja majd az alapot.

2012.06.14 09:20MTI

"Már beszélgettünk a kinevezésemről egy ideje a miniszter úrral, mert érzékelhető volt Szőcs államtitkár úr távozási szándéka" - mondta az MTI-nek.

Hozzátette: jelenlegi pozíciói közül a parlament kulturális és sajtóbizottságának elnöksége összeférhetetlen az államtitkársággal, míg az NKA elnökségét a törvénymódosítás értelmében Balog Zoltán miniszter veszi át tőle.

"Létrehozzuk azonban az alelnöki posztot, ezt a miniszter úrral történt megegyezésünk értelmében én fogom betölteni" - közölte L. Simon László.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.