Könyvhét

Gyermek- és ifjúsági könyvek a kínálatban

Számos mesekönyvvel, gyermek- és ifjúsági regénnyel várják az érdeklődőket a könyvkiadók a 83. Ünnepi Könyvhéten.

2012.06.08 18:10MTI

A Móra Könyvkiadónál Majoros Nóra 3x1 család, Prágai Tamás Vadállatok a kabátzsebben, Gyárfás Endre Terüljasztalkám, Balázs Ágnes Menjünk világgá!, Nemes Nagy Ágnes Lila Fecske, valamint Prakter Mariann Paprika és Rózsa - Udvarlós mesék című kötete jelent meg. Prágai Tamás a gyermekirodalom területén első kötetes szerző, aki most megjelent könyvében folytatásos afrikai mesét talál ki kisfiának Unguburól, az afrikai törzs varázslójáról és az ő gonosz mesterkedéseiről. Majoros Nóra első meseregénye Rubik Anna rajzaival jelent meg a megújult Már tudok olvasni sorozatban, Nemes Nagy Ágnes és Gyárfás Endre verseskötete óvodásoknak és kisiskolásoknak szól.
 
Hajcihő, a mézeskalács-baba és Borka kalandjaiba vezeti be olvasóit Balász Ágnes regénye, Prakter Mariann könyvében Paprika, a falubeli legény Rózsát, a szép cigánylányt akarja ámulatba ejteni ügyességével - olvasható a kiadó honlapján. Újabb Berg Judit-kötet látott napvilágot a Pozsonyi Pagonynál Rumini Ferrit-szigeten címmel, melyben Rumini és társai kiszabadítják a ferriteket Molyra, a gonosz pillangókirálynő fogságából. Erdős István könyvében két indiángyerek kalandozik a sziklás hegyek között: az Aprótörpe indiánok című könyv az indiánok világába - wigwam, varázsló, füvesasszony, beavató szertartás - vezeti olvasóit. 

Both Gabi A hintarabló című könyvében a szereplők felfedezik Lilipótvárost, megismerkednek különös lakóival és visszaszerzik az elveszett tárgyakat. A Kolibri Kiadó két könyvet adott ki Kun Fruzsinától Formák és Arcok címmel, a műfordítóként ismert Jeney Zoltántól pedig meseregényt jelentetett meg Rév Fülöp címmel. A történet Balatóniában, a lovagok, fajszok és miabigyóiak földjén játszódik. Vidra Gabriella időutazós kalandregénye, A labirintus titka - A Tudás könyvei második része kifejezetten középiskolásokat szólít meg.

A marosvásárhelyi Mentor kiadó Wass Albert A fogfájós róka, az ungvári Intermix kiadó Weinrauch Katalin Kunkorodó kutyahang című kiadványát kínálja az ünnepi könyvhéten. A Holnap Kiadónál Tersánszky Józsi Jenő Kacor Dani és a Misi Mókus kalandjai látott napvilágot, utóbbi Kass János rajzaival. Az ifjúsági sorozatban Mándy Iván A locsolókocsi, a gyerekversek közül Osvát Erzsébet Ribillió című kötetét ajánlják a közönségnek. Csukás István Pom Pom meséiből a Lesbőltámadó Ruhaszárítókötél, valamint A nagy Hohoho-horgászverseny és A téli tücsök meséi szerepel a Könyvmolyképző kínálatában, Böszörményi Gyula Lúzer Rádió, Budapest és Szurovacz Kitti Borostyánkönny című kötete mellett.
 
A Manó Könyvek Kiadónál meseíróként mutatkozik be Maros Krisztina, a 2010-ben Szép Magyar Könyv Díjjal jutalmazott illusztrátor, a Tücsök a Holdon című képes mesekönyv szerzője. A Mesés Péter fordításában megjelent 176 oldalas NemKönyv, Ne olvasd, csináld! című kötetben 86 olyan dolgot tehetnek meg a gyerekek, amit mindig meg szerettek volna, de nem lehetett: kitéphetik a könyv lapját és hajót hajtogathatnak belőle, firkálhatnak bele, leehetik, átmehetnek rajta biciklivel és frizbizhetnek is vele. Bátky András Lakatos István rajzaival öt humoros történetről ír a Bazsó és Borka - A kedves pincérem című kötetben.Bazsó és Borka hol egymást bosszantják, hol a szüleik idegeire mennek, és bármit csinálnak, előbb-utóbb hatalmas kalamajka lesz belőle.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.