Könyvhét Debrecenben

13 kiadó friss kötetei új helyszínen

Tizenhárom könyvkiadó újdonságaival ismerkedhetnek meg az idei ünnepi könyvhét debreceni programjainak látogatói új helyszínen, a Csapó utcai sétáló övezetben.

2012.06.04 16:21MTI

"A fővárosi után a debreceni a legnagyobb könyvheti programsorozat az országban, amelyet a II. világháború után rendeztek meg először" - emelte ki Somogyi Béla, a hajdú-bihari megyeszékhely kulturális alpolgármestere hétfőn sajtótájékoztatón. Aczél Géza költő, az Alföld irodalmi folyóirat főszerkesztője arról beszélt, hogy az elmúlt években olyan rangos írók, költők nyitották meg a debreceni könyvünnepet, mint Szabó Magda, Sütő András, Kányádi Sándor, Oravecz Imre, Nádas Péter, Esterházy Péter, Závada Pál vagy Parti Nagy Lajos.
 
 Idén Tolnai Ottó Kossuth-díjas író nyitja meg a debreceni könyvhetet, amelynek díszvendége E. Csorba Csilla, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Garaczi László író-költő, Marno János költő és Várady Szabolcs Kossuth-díjas költő lesz. A Csapó utcai sétálóövezet már több kulturális rendezvény sikeres színhelye volt, könyvutcaként viszont most kereshetik fel először az érdeklődők - mondta Cs. Tóth János, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője. Hozzátette: rendhagyó irodalomórák, színházi est, zenekari koncertek, képzőművészeti tárlatok színesítik június 7. és 11. között az idei könyvhetet Debrecenben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.