Kiosztották a kulturális médiadíjakat

VOLTfólió: JATE Klub, Csiszár és Gundel Takács is a díjazottak közt

Június 7-én este ismét Budapesten, a Millenárison, a Gourmet Fesztivál nyitónapján adták át 12 kategóriában a VOLTfolió 2012-es szakmai szavazásának díjait. Az eseményen Göczey Zsuzsa rádiós zenei szerkesztő életműdíjat vett át.

2012.06.08 18:29ma.hu

20 nappal a VOLT Fesztivál előtt ötödik alkalommal rendezték meg a VOLTfolió Kulturális Médiadíj gálaestjét. A VOLTfoliót 11 évvel ezelőtt a VOLT Fesztivál főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert alapították.

A díj – melyet a Kösz.hu és a VOLT közösen jegyez - a Fonogram díj testvérének tekinthető, hiszen ez esetben művészek és a kultúrához köthető személyiségek szavazatai alapján médiumok és médiaszemélyiségek kerülnek díjazásra. Elsősorban azok, akik az értékteremtő, minőségi kultúra területén alkottak kiemelkedőt.

Közel 500 hazai művészt és közéleti személyiséget kértek fel a szervezők, hogy vegyen részt a szakmai szavazáson. Az ő szavazataik alapján alakult ki 12 kategóriában a nomináltak névsora. A szakmai szavazás győzteseit csütörtök este a Gourmet Fesztivál zártkörű programja keretében a Millenáris Parkban hozták nyilvánosságra.

Ezt követően a www.voltfolio.hu oldalon szavazhat a közönség, kiket és mely médiumokat, műsorokat tartanak ők a legjobbaknak. Televíziós műsorok között a XXI. Század (RTL Klub), televíziós műsorvezető kategóriában Gundel Takács Gábor (m1), míg a TV-adók versenyében az m1 végzett az élen.

A rádiós kategóriák között a Petőfi Rádió Akusztik című műsora, Csiszár Jenő, a Class FM műsorvezetője, illetve a Petőfi rádió vehetett át díjat. Az újságírók versenyáben Kiss Krisztina, a Bravo munkatársa, a magazinok között pedig a Magyar Narancs bizonyult a szakma kedvencének. A portálok közül az Index, zenei portálok között pedig a Quart.hu vehette át a 2012-es VOLTfoliót.

Tavaly óta díjat vehetnek át a legjobb budapesti és vidéki klubok is. Előbbi kategóriában az A38, utóbbiban a szegedi Jate klub végzett az élen.

2012-ben a VOLTfolió kuratóriumának döntése szerint Göczey Zsuzsa vett át életműdíjat Belénessy Csabától, az MTI elnökétől.

Indul a közönségszavazás! A mai napon elindult a közönségszavazás, amely egészen augusztus 1-ig zajlik majd a www.voltfolio.hu oldalon. A közönség a szakmai szavazás kategóriánkénti legjobbjai közül választhatja ki azokat, amelyek szerintük kimagasló színvonalt képviselnek.

Az eredményt augusztus 5-én, a 20. Sziget Fesztiválon megrendezésre kerülő Magyar Dal Napja program keretében hirdetik ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.