Papírra vetve

Könyv jelent meg Pásztor József sportpályafutásáról

Pásztor József történelmet írt a Kórház utcában Békéscsabán, Szigeti Csaba sportújságíró pedig azzal, hogy mindezt papírra vetette - hangzott el a város legendás futballistájáról és edzőjéről szóló könyv bemutatóján.

2012.05.31 22:11MTI

A több mint négyszáz oldalas, képekkel illusztrált, "Pásztor - Csabai csúcsok, cselek, csaták, csodák" című interjú-kötet végigköveti Pásztor József pályafutását. A beszélgetésekből az olvasók megismerheti a többszörös válogatott játékos személyiségét, értékrendjét, amely tehetségével párosulva sorozatos sikereket hozott neki a pályán és a kispadon egyaránt.

"A rólam szóló könyv kiadására nem volt könnyű igent mondanom a szerzőnek, hiszen óhatatlanul is megbánthatok embereket, ha pedig nem beszélek róluk, akkor hiányos a történet. - mondta Pásztor József az MTI-nek, majd hozzátette: - Igyekeztem őszinte lenni a saját életemről, a csapat történetéről, csapattársaimról és kollegáimról. És bízom abban, hogy a kötetben szereplők közül kevesen sértődnek meg."

Szigeti Csaba, a könyv szerzője az MTI-nek elárulta: 1996 óta dolgozik a köteten, a békéscsabai klub alapításának 85. évfordulójára, 1997-ben tervezték a kiadását, de ez akkor anyagi okok miatt elmaradt. Hozzátette ugyanakkor: örül annak, hogy 15 évvel később egy teljes életművet felölelő kötet jelent meg Pásztor Józsefről.

A könyvhöz Palotai Károly Békéscsabáról elszármazott olimpiai bajnok labdarúgó, volt FIFA-játékvezető írt előszót. Ő így vall Pásztor Józsefről: "Mozgása, a cseles megoldásai, a technikás, szellemes futballja engem Albert Flóriánra emlékeztettek. Igazi egyéniség volt a pályán, a szív és tudás együttesen fellelhető volt nála, olyan labdarúgónak számított, akiért valóban érdemes volt kilátogatni a stadionokba. És a nagyszerű futballtudáshoz még hozzájött egy nagyon szimpatikus, szerény viselkedés is."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.