Csaknem száz diák vett részt

Salgótarjániak győztek a színházi vetélkedőn

Lezárult a KÖR színházi vetélkedő; a döntőt a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium és Szakközépiskola a TRI(J)Ó elnevezésű csapata nyerte.

2012.05.29 13:40MTI

A második helyezett a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnáziumból a MOIRÁK csapata, a harmadik helyezett pedig a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola ÉBREDÉS nevű csapata lett - közölte az Örkény Színház az MTI-vel.

A Katona József Színház, a Radnóti Miklós Színház és az Örkény István Színház közös, immár második alkalommal megszervezett vetélkedőjében 60 magyarországi és határon túli középiskola csaknem száz diákja vett részt. A csapatok a három írásbeli fordulóban a színházakkal kapcsolatos kérdésekre válaszoltak és különböző kreatív feladatokat oldottak meg.

A döntőben az írásbeli fordulókban legjobb eredményt elért hét csapat mérte össze tudását és kreativitását az Örkény Színház színpadán a közönség előtt. A csapatok munkáját ez alkalommal Máté Gábor, Valló Péter és Mácsai Pál értékelte.

A döntőről készült ötvenperces összeállítás június 5-én a Duna Televízió Kultikon című műsorának különszámában látható.

A vetélkedő lebonyolításában együttműködő partnerként vett részt Erzsébetváros Önkormányzata, a Magvető Kiadó, a Corvina Könyvkiadó, az Ab Ovo Kiadó, a Szépművészeti Múzeum, a Műcsarnok, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a Honvéd Együttes, és a Néprajzi Múzeum - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.