20 méteres táv - nem is olyan rövid!

Audi kreativity - műszaki vetélkedő diákoknak

Az Audi kreativity elnevezésű versenyt középiskolás diákok számára az idén harmadik alkalommal hirdeti meg a győri Audi Hungaria. A résztvevő csapatoknak olyan járművet kell felépíteniük, amely legalább 20 méteres távot képes megtenni, noha nem belsőégésű vagy elektromotor hajtja - mondta a vállalat kommunikációs munkatársa pénteken az MTI-nek.

2010.04.02 13:46MTI

A versenyt az ország valamennyi - több mint 400 - középiskolája számára hirdeti meg a cég. A 15 legjobb pályamű kvalifikálja magát a győri döntőbe, ahol a szakmai zsűri a dizájnt, az innovatív megoldásokat és a járművek sebességét értékeli majd - ismertette Czechmeister Mónika.

A július elején, Győrben megrendezésre kerülő döntő során a csapatoknak német nyelven kell bemutatniuk munkájuk eredményét, a különleges járművet, amely legfeljebb fél méter hosszú, fél méter széles és ugyanakkora magasságú lehet.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, a megmérettetés kiváló alkalom a fiataloknak, hogy próbára tegyék kreativitásukat, fejlesszék innovációs készségüket, technikai készségeiket és erősítsék a csapatszellemet - utalt a korábbi versenyek megfigyeléseire a kommunikációs munkatárs.

A legsikeresebb csapat háromnapos élményutazáson és látogatáson vehet részt Ingolstadtban, az Audi AG központjában. Az ötletes dizájnt, a járművek sebességét és az innovációt ugyancsak értékes díjakkal jutalmazzák.

A rendezvény az Audi Hungaria Motor Kft. számára lehetőséget ad arra, hogy vonzó munkaadóként ismertesse meg magát már a középiskolások körében, felkeltse az érdeklődésüket a műszaki pályák iránt és kapcsolatba kerüljön azokkal a tizenévesekkel, akik néhány év elteltével gyakornokok, főiskolai és egyetemi hallgatók, s a későbbiekben akár a győri vállalat munkatársai lesznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.