Többet, mint bármely más művész Nagy-Britanniában

Rekordörökséget hagyott hátra Lucian Freud

Lucian Freud német származású brit portréfestő 96 millió font (kb. 33 milliárd) forint értékű örökséget hagyott hátra, többet, mint bármely más művész Nagy-Britanniában.

2012.05.01 06:59MTI

A Mail on Sunday című lap szerint a világhírű festőművész, aki Sigmund Freudnak, a modern pszichoanalízis megteremtőjének az unokája volt, 2,5 millió fontot és egy házat hagyott asszisztensére, David Dawsonra, akit kedvenc agarával együtt meg is örökített utolsó, befejezetlen művén, a Potrait of the Hound címűn. Vagyona többi részét ügyvédjére, Diana Rawstronra és egyik lányára, Rose Pearce-re hagyta örökül.
   
Freud kétszer nősült és több gyermeket nemzett, de általános vélekedés szerint sokkal többet, mint ahányat elismert.
   
Tavaly halt meg a világ egyik legelismertebb és legkeresettebb festőjeként. Benefits Supervisor Sleeping című 1985-ös festményéért, amelyen egy elhízott nő alszik pucéran egy kanapén, a Christie's egy 2008-as árverésén 33,6 millió dollárt adtak, többet, mint bármely más élő festő képéért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.