A tánc világnapja

Táncos villámcsődület a pesti Duna-korzón

Gyanútlan járókelők közül előbukkanó táncosok vették birtokba a tánc világnapján, vasárnap 15 órakor a pesti Duna korzót. A látványos flashmob akcióval ünnepelik meg a tánc világnapját és népszerűsítsék a Dunát.

2012.04.28 15:04MTI

A táncos villámcsődülethez speciális, zöld energiát termelő bicikli szolgáltatta a talpalávalót.

A Danube Flow - Hív a Duna! elnevezésű projekt és a Budapest Tánciskola Szzzevasssz! Tavasssz! című programsorozatának keretében megvalósuló kezdeményezés során a Wild Buffalo LC nevű csapat táncosai vették birtokba a Duna korzót.

A flashmob akció ezúttal sortáncként - linedance - valósult meg, amelyet elsősorban country zenére szoktak előadni. A gyanútlan járókelők közül előbukkanó táncosok a Dunával párhuzamosan, egyetlen hosszú sorba rendeződve adták elő a koreográfiákat. A produkció végén pedig - a villámcsődület szellemiségéhez igazodva - szétszéledtek, mintha mi sem történt volna.

Az esemény egyik különlegessége maga a helyszín. A Wild Buffalo LC tánccsoport azért választotta a Duna korzót, hogy ezzel is népszerűsítse Budapestet és a várost kettészelő folyót. A kezdeményezés további érdekessége a zenét szolgáltató speciális kerékpár, az úgynevezett E-Wheel lesz. A szerkezet jól szemlélteti, hogy egy átlagos ember mennyi energia megtermelésére képes, illetve, hogy azt miként lehet hatékonyan felhasználni egyebek mellett hangosításra, világításra, laptop vagy telefon feltöltésére.

A Danube Flow - Hív a Duna! elnevezésű programsorozat célja a Duna értékeinek népszerűsítése és védelme. A kezdeményezés hátterében az az elgondolás áll, hogy a budapesti lakosság nehezen tudja megközelíteni a folyópartot, ezért sok szempontból elvesztette az élő kapcsolatot a Dunával. A vállalati és civil együttműködésből megvalósuló projekt ezért különleges - kulturális, sport, ismeretterjesztő és családi - szabadidős programokkal várja egészen szeptember 30-ig az érdeklődőket.

A kezdeményezés március 21-én, a víz világnapja előestéjén, közösségi fényfestéssel indult a budapesti Szabadság híd lábánál. Egy héttel később filmvetítésen mutatták be a Római-part történetét. A következő program pedig a Gyilkosság a Duna-parton című interaktív, utcai krimijáték volt, amelyet a Föld napján megrendezett II. Nemzeti Kacsakődobó Bajnokság és Piknik követett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.