TU Wien Blue Award 2012

Magyar egyetemista egy bécsi építészeti verseny egyik győztese

Magyar egyetemi hallgató lett a Bécsi Műszaki Egyetem (TU Wien) fenntartható építészeti megoldásokra kiírt versenyének egyik győztese a bécsi oktatási intézmény pénteki közleménye szerint.

2012.04.27 20:02MTI

A TU Wien Blue Award 2012 elnevezésű pályázatán három kategóriában osztottak ki díjakat. Holczer Veronika, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója a Meglévő struktúrák beépítése kategóriában nyerte el az első helyezést.

Városfejlesztés, átalakulás és tájalakítás témakörben Nikhil Csaudári indiai építész-hallgató, a Ahmadábádi CEPT Egyetem diákja kapta az első díjat. Ökologikus épületek kategóriában jutalmazták első helyezéssel a TU Wien hallgatóját, Gregor Faschingot. Ebben a kategóriában a pályázatok között külön kiemelte a zsűri Mészáros Zsuzsanna, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatója pályaművét is.

A Blue Award díjat második alkalommal hirdették meg fenntartható építészeti, város- és tértervezési megoldások, és ezzel egy új építész generáció támogatásának céljával - írták a közleményben.

A pályázatra 234 pályamű érkezett és összesen tizenegy díjat, különdíjat és dicséretet osztottak ki.

A 2012-es Blue Award zsűrijének tiszteletbeli elnöke Sir Michael Hopkins brit építész, a fenntartható építészet egyik úttörője volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.