Már alig lépett fel

Elhunyt Veriano Luchetti olasz tenor

Elhunyt hétfőn 73 éves korában Veriano Luchetti olasz tenor, aki pályafutása alatt a világ legnevesebb operaházaiban lépett fel és Magyarországon is járt.

2012.04.23 23:17MTI

A művészt római otthonában érte a halál.

Karrierje során vendégeskedett többek közt a bécsi Staatsoper, a londoni Covent Garden, a New York-i Metropolitan Opera, a veronai Aréna színpadán, énekelt Riccardo Muti, Claudio Abbado, Zubin Mehta és Lorin Maazel vezényletével.

A Lazióban született tenort átfogó repertoárja révén ismerték, a szerepek, amelyeket énekelt, többek közt Verdi, Puccini, Gounod és Berlioz műveire terjedtek ki.

Az utóbbi években már nem lépett fel, inkább az énektanításnak szentelte magát. Emellett Rivafestival néven szervezett fesztivált feleségével, a szoprán Mietta Sighelével Riva del Gardában.

A művészt kedden temetik szülővárosában, Tuscaniában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.