Réthelyi Miklós nevezte ki

Mikó Zsuzsanna a Magyar Országos Levéltár élén

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) közölte: Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter április 17-i hatállyal a megbízott főigazgatót, Mikó Zsuzsannát nevezte ki a Magyar Országos Levéltár (MOL) főigazgatójává.

2012.04.17 16:15MTI

A főigazgató megbízatása öt évre szól - áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy Mikó Zsuzsanna 2004 óta dolgozik a Magyar Országos Levéltárban, ahol előbb főosztályvezető, majd 2010. november 1-től megbízott főigazgató-helyettes volt.
   
Mikó Zsuzsanna 2011. június 30-tól látta el megbízottként az intézmény főigazgatói feladatait, miután Reisz T. Csaba lemondott posztjáról.
   
A NEFMI februárban írta ki a pályázatot a főigazgatói posztra. A Népszava online kiadása kedden azt írta, hogy a tisztségre ketten pályáztak, Mikó mellett Garadnai Zoltán, a MOL egyik főosztályvezetője indult a megmérettetésen. A lap szerint Mikó a 11 tagú bírálóbizottságból 9 támogató szavazatot kapott, ketten pedig tartózkodtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.