Viszi a pálmát

Az éhezők viadala felzárkózott az Avatar sikere mellé

Felzárkózott az Avatar sikere mellé Az éhezők viadala című film az észak-amerikai mozikban, ahol immár negyedik hete vezeti a jegyeladásokból származó bevételi listákat. Ezt legutóbb James Cameron filmje tudta csak elérni.

2012.04.17 01:34MTI

A tinédzserek új kedvenceként emlegetett alkotás, Az éhezők viadala ezúttal 21,5 millió dollárt keresett az Egyesült Államokban és Kanadában péntektől vasárnapig.

A film friss bemutatókat is maga mögé utasított. A bevételi lista második helyén a The Three Stooges szerepel, a három Stoogesről szóló film a várakozások ellenére csípte meg a második helyet a The Cabin in the Woods című horror előtt.

Az éhezők viadala március 23-án mutatkozott be az észak-amerikai mozikban, azóta 337 millió dollárt keresett, ezzel a film jelenleg a 22. helyen áll minden idők legjobban jövedelmező alkotásainak rangsorában. A Lions Gate stúdió alkotása külföldön 194 millió dollárt keresett eddig.

A film azonban még messze jár az Avatar sikerétől, James Cameron háromdimenziós filmje 760 millió dollárt keresett csak az észak-amerikai mozikban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.