A Magna Cum Laudéval startol

Április 20-án újra nyit a Zöld Pardon

Április 20-án a Magna Cum Laude koncertjével nyit újra a Zöld Pardon. A népszerű szórakozóhely, amely 12 évig a Petőfi híd budai hídfőjénél működött, marad a XI. kerületben és a Rákóczi híd hídfőjénél fog üzemelni.

2012.03.20 13:30MTI

"A helyszínt az újbudai önkormányzat ajánlotta a figyelmünkbe, miután tavaly ősszel távoznunk kellett a Goldmann György térről. Az új terület 5700 négyzetméteres mérete szinte megegyezik a régivel, és folytatjuk az eddigi programjainkat is. Új szolgáltatás lesz saját buszjáratunk, amellyel a 4-6-os villamost érhetik el a vendégek" - mondta Kővári Zsuzsanna, a ZP-t működtető cég ügyvezetője kedden sajtótájékoztatón.

Hozzátette: céljuk továbbra is az igényes, megfizethető és biztonságos szórakoztatás, és érdekeltek a környezet megóvásában, a 14 és 18 alatti fiatalokra szabott zöld kártya program folytatásában. Az ügyvezető kiemelte: az új létesítményeket úgy alakítják ki, hogy a zajterheléssel kapcsolatban semmilyen aggály ne vetődhessen fel a környék lakói részéről.

"A leendő koncertek helyszínétől nemcsak a legközelebbi lakóházak vannak jókora távolságra, de a színpadot is úgy építjük fel, hogy ne a lakóházak és irodaépületek, hanem a Rákóczi híd felé nézzen. A színpad előtti rész befedése is a hangfogást szolgálja" - szögezte le Kővári Zsuzsanna. Az új helyszínen csak egy bejárat lesz, az viszont 30 méter széles, előtte egy nagy területtel.

Az újbudai önkormányzat képviselő-testülete lakossági panaszokra hivatkozva tavaly szeptemberben döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg a ZP 2011. október 31-én lejáró közterület-használati szerződését, ezzel a Petőfi híd budai hídfője melletti helyszínen bezárásra ítélte a szórakozóhelyet. A döntést annak ellenére meghozták, hogy több mint 110 ezer, a ZP fennmaradását támogató aláírás gyűlt össze, illetve a szeptemberi szimpátiatüntetésen számos zenész és több tízezer fős tömeg demonstrált a szórakozóhely megmentéséért.

"A szimpatizánsok óriási szeretete nagyon sokat segített. Nem akartuk a XI. kerületben folytatni, de az interneten tartott szavazás eredménye azt mutatta, hogy közönségünk maradni akar. Az újbudai önkormányzat szintén támogatást ígért nekünk" - jegyezte meg Kővári Zsuzsanna. A ZP a Rákóczi híd budai hídfőjének északi oldalán nyílik újra április 20-án; a terület egy portugál cég tulajdona.

Mint a XI. kerületi önkormányzat jegyzője, Horti István a múlt héten elmondta, a ZP 180 napra kérte az ideiglenes építési engedélyt. Mivel a tulajdonossal a XI. kerületnek máshol van közös tulajdona, az illetékes kormányhivatal fogja kijelölni az ügyben eljáró önkormányzatot.

Szepesi Mátyás programigazgató arról beszélt, hogy a ZP-ben továbbra is a hazai könnyűzenei élvonal fog koncertezni és lesznek külföldi előadók is. A Magna Cum Laude nyitókoncertje mellett már biztos például a legendás Bob Marley fia, az ötszörös Grammy-díjas Stephen Marley fellépése május 31-én, de játszik a Kiscsillag, a PASO, a Csík Zenekar, a Subscribe és Péterfy Bori is. Koncertek hétfőtől szombatig minden este lesznek, a programok 22 óráig tartanak.

Kővári Zsuzsanna közölte: a ZP egyik eddigi tulajdonosának távozása a cégtől nincs összefüggésben az új helyszín kialakításával, és úgy tudja, korábbi partnerének más tervei vannak. (A hírek szerint egy új fővárosi kulturális helyszín megnyitásán tevékenykedik.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.