Kelet után Nyugat

Hooligans-koncert lesz március 15-én Londonban

Londonban lép fel március 15-én, a nemzeti ünnepen a modern rocknak nevezett stílus egyik legnépszerűbb magyarországi képviselője, a Hooligans.

2012.02.19 08:44MTI

Az angliai koncert kapcsán a 15. születésnapját tavaly decemberben a Papp László Budapest Sportarénában ünnepelt zenekar dobosa, Kiss Endi beszélt az MTI-nek.

"Mindig is örültünk a külföldi fellépési lehetőségeknek. Ha az ember Európában máshol is játszhat, új helyekkel, új közönséggel tudja megismertetni magát. Mi már kis túlzással keresztül-kasul bejártuk Magyarországot, és szeretünk is mindenhová visszajárni, ugyanakkor nyitottak vagyunk az új alternatívákra" - fogalmazott a dobos.

A Hooligans nem először lép színpadra külföldön, most a londoni The Venue lesz a helyszín, ahol öt nappal a magyar zenekar előtt, március 10-én a punk élő legendája, Vic Godard és a Subway Sect, két nappal a Hooligans után pedig a ska zene alapcsapata, a Selecter játszik.

"Zenéltünk már Írországban is, de legtöbbször persze a kelet-európai régióban, például Erdélyben és Szlovákiában lépünk fel külföldön. Londonban nagyon számítunk a kint élő magyarokra, akik valószínűleg a közönség nagy részét alkotják majd. Bizakodva állunk az egész elé, mindent beleadunk, ahogy szoktuk" - fejtette ki a Hooligans dobosa.

Az együttes - Kiss Endi mellett Ördög Tibor "Csipa" (ének), Tóth Tibor (gitár), Késmárki Zsolt (basszusgitár) - eddig kilenc lemezt készített, többször nyert Fonogram-díjat. A Hooligans eddigi 15 évéről tavasszal könyv jelenik meg, a decemberi Aréna-koncert pedig hamarosan DVD-n lesz elérhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.