Arany Medve

Berlinale: nyert a Csak a szél!

Olasz filmé az Arany Medve, német a legjobb rendező, Fliegauf Bence nyerte a zsűri nagydíját.

2012.02.18 21:25MTI, ma.hu
Fotó: MTI

Olasz film, a Cesare deve morire című alkotás kapta a legjobb filmnek járó Arany Medvét a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén szombaton, a legjobb rendező a német Christian Petzold lett, a színésznők között a kongói Rachel Mwana, a színészek mezőnyében Mikkel Bo Farsgaard diadalmaskodott.

A Cesare deve morire (Caesarnak meg kell halnia) rendezője Vittorio és Paolo Taviani. A fivérek úgy fogalmaztak, nem számítottak arra, hogy filmjük ekkora sikert arat és eléri a nagyközönséget. A film Shakespeare Julius Caesar című darabjának modernkori feldolgozása egy olasz börtönben raboskodó foglyok és egykori rabok főszereplésével.

Fliegauf Bence Csak a szél című filmje nyerte a zsűri nagydíját, mely a cigánygyilkosságok témáját dolgozza fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.