Mintegy tízezren olvastak fel Arany János műveiből

Rekordszámú résztvevő a Mesemaratonon

Rekordszámú olvasó vett részt a székelyföldi Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a Cimbora Gyermekek Klubja által szervezett szerdai Mesemaratonon.

2012.02.16 09:43MTI

A 2009-ben útjára indított kezdeményezés idei felolvasó napjába hat ország 110 településén több mint 9000 fiatal és felnőtt kapcsolódott be. A Mesemaraton stafétáját nemcsak iskolák és óvodák, hanem nőegyletek, könyvtárak, szülők, baba-mama klubok, amatőr színjátszó társulatok, nőszövetségek, nyugdíjasklubok, sőt Belgiumban élő magyarok és magyarul tanuló hollandok is továbbadták – írta a Székelyhon hírportál.
   
A Mesemaratont apró ajándékkal is emlékezetessé tették a résztvevők számára. Mindannyian személyre szóló könyvjelzőt kaptak.
A több országra szóló egész napos felolvasás szervezői minden évben kiválasztják a magyar irodalom egy-egy jeles képviselőjét.
   
Tavaly Jókai Mór műveiből tartottak maratont, az idén Arany János előtt tisztelegtek a költő halálának 130 évfordulója alkalmából. Jövőre Gárdonyi Géza regényeit, írásait veszik elő az író születésének 150. évfordulóján.
   
A tavalyi Mesemaratont három országban, hét erdélyi megyében és 44 településen szervezték meg és több mint hatezren olvastak fel Jókai Mór műveiből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.