Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Videós bizonyíték: Abraham Lincoln vámpírokat aprított

Az Egyesült Államok 16. elnöke nem csupán Trent-incidens elsimításában, hanem a vámpírhordák kiirtása során is maradandót alkotott.

2012.02.13 17:56ma.hu

Kádár János a népszáj szerint nem is fácánokra, hanem az ott megbúvó, náci doktorok által életre hívott, vérre szomjas zombikra vadászott a Vértesben - ez sem nagyobb baromság annál, amit az Abraham Lincoln: Vampire Hunter című, minimum mocskos élvezeteket kínáló opusz címe sejtetni enged. Nem új ötlet a ponyvaregények filléres fordulatait a történelem, vagy a világirodalom nagyjaival megtámogatni (lásd a képregényjósten Alan Moore-t), de azért az, hogy az USA 16. elnöke baltával vérszopó szörnyetegeket aprít, még erre is jónéhány lapáttal rátesz.

Az előzetes tanúsága szerint a legköcsögkalaposabb amerikai vezető a szüleiért indul revansot venni, ráadásul mindeközben eltörli a rabszolgaságot, amiben találják ki, kik a főkolomposok.

Timur Bekmambetov, az Őrség-filmek orosz rendezője ez esetben mint alkotó a második helyre szorul: az érzékeny, már-már barokkos (?) mocsokhorror írója az a Seth Grahame-Smith, aki kanyarított már liliomporos Jane Austin regényből is vérgennyes zombibörleszket. Ha kellő iróniával nyúlnak a témához, ebből még bármi lehet: bemutató valamikor az év második felében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.