Jól sikerült az új korong

Legelő - Megjelent a Pál Utcai Fiúk új lemeze!

Megjelent a Pál Utcai Fiúk zenekar új nagylemeze! Az album a Legelő címet kapta, ami nem csak azt mutatja, hogy a korong állati jól sikerült, de ez az egyik húzó szám címe is.

2008.04.28 16:45ma.hu

Megjelent a Pál Utcai Fiúk zenekar új nagylemeze! Az album a Legelő címet kapta, ami nem csak azt mutatja, hogy a korong állati jól sikerült, de ez az egyik húzó szám címe is.

”Az elején semmi különösebb koncepciónk nem volt, csak aztán rádöbbentünk, hogy majdnem mindegyik dal címe valamilyen állat lett. Persze nem igazi, valóságos állatok ezek, hanem a benned lakó állatokról van szó. Elkezdtünk ezen a vonalon dolgozni, és mivel az egyik legfontosabb dal címe „Legelő” volt, adta magát a dolog, hogy ez legyen a hely, ahol összejönnek ezek a lények. A legelő ebben az olvasatban te magad vagy, és ha ügyesen csinálod, egészen jól egymás mellett és kordában lehet tartani ezeket a bensődben lakozó (vad)állatokat.” – Lecsó

Az idén 25. születésnapját is ünneplő PUF nyolc év után most 14 remek dalt rakott össze erre az albumra, amely hivatalosan mától, április 28-tól kapható a nagyobb bevásárlóközpontokban és a kisebb lemezboltokban. Interneten is rendelhető a zenekar honlapján, illetve a www.rockszerviz.hu oldalon.

Az új lemez három száma – köztük a Legelő is – két hete megtalálható a zenekar myspace oldalán (www.myspace.com/pufzenekar), ahol azóta több mint 17 ezerszer hallgatták meg a dalokat. A Legelőt egy hete már a Petőfi Rádió is játssza!

Az új album a maga nemében egyedülálló a magyar zenei palettán: hozza a jól megszokott szerelmes-harcos PUF jegyeket, és lendületes rock hangzást, emellett a karcos gitár riffek kellemesen ötvöződnek a poposabb és lírikus stílusjegyekkel.

A mostani lemezen a zenekar gitárosa, Molnár Balázs adja a vezérfonalat, ő jegyzi a legtöbb dalt, Lecsó a többit. A dalokat sok helyen fúvósok teszik még teljesebb hangzásúvá.

Szöveget egyaránt hozott a zenekar frontembere, Leskovics Gábor (Lecsó) és gitárosa, Molnár Balázs, valamint a Kaukazus zenekarból ismert Kardos-Horváth János is több szöveget írt az albumra.

A korong az 1G Records gondozásában látott ma napvilágot. Ez alkalomból a zenekar április 29-én sajtótájékoztatóval egybekötött közönségtalálkozót és lemezünneplést tart az Erzsébet téri Gödörben, amelyre mindenkit szeretettel várnak!

A virágillatú lemezünneplő PUF piknik programja:

15.00 Jambalaya CD és DVD bemutató

17.00 Legelőbontás

17.30 PUF akusztikus örömzene (pár dal élőben az új lemezről)

18.00 Dedikálás, beszélgetés, madárcsicsergés, fűmag hintés, piknik

21.00 Jambalaya koncert

A délután folyamán a PUF kiadványai, köztük a Legelő című új lemez is kedvezményes áron megvásárolható. A rendezvény ingyenes.

Az album felvételei 2008 februárjában és márciusában készültek a Soundmaster stúdióban, a zenekar próbatermében valamint Zoliék (Farkas Zoli, a zenekar dobosa) pincéjében, vagyis az idén 25 éves banda korántsem rugaszkodott túl messzire gyökereitől, még mindig él bennük az underground és garázs életérzés.

A korong hangmérnöke ismét Hidasi Barnabás volt, aki az előző, Ha jön az élet... című lemezen is kiváló munkát végzett. A keverés és mastering munkák a HLStúdióban készültek.

A borító és zenekari sajtófotókat Molnár Csongor készítette, a meglepő borító dizájn Péko munkája.

A zenekar:

Potondi Anikó – ének
Farkas Zoltán – dob, ütőhangszerek
Leskovics Gábor – ének, gitárok
Molnár Balázs - gitárok, bendzsó, vokál
Varga Laca – basszusgitár

A lemezen közreműködtek:

Ádám János - trombita
Ádám Csaba- trombita
Eőry Tamás „Totya” – alt és tenorszaxofon
Szűcs Krisztián „Qka” - trombita, piccolo trombita, szárnykürt
Simándi József - harsona

Koncertek a közeljövőben:

2008-05-01 Budapest, Zöld Pardon
2008-05-04 Debrecen, Egyetem tér 1.
2008-05-10 Várpalota, Cseri-parkerdő, Pannónia fesztivál (www.pannoniafesztival.hu)
2008-05-16 Veszprém, Expresszó
2008-05-17 Győr, PÁGISZ
2008-05-20 Budapest, Gödör, ingyenes
2008-06-19 Orfű, Fishing on Orfű Fesztivál
2008-06-20 Kazincbarcika, Sport
2008-06-28 Csongrád, Behémtanya
2008-07-03 Sopron, Lővér kemping, VOLT fesztivál
2008-10-10 Budapest, Petőfi Csarnok, Lemezbemutató + 25.szülinap

Discográfia:

1990 Ha jön az álom…
1991 Bál
1992 A nagy rohanás
1993 Szerelemharc
1994 Szajhák és partizánok
1997 Best of PUF (válogatás)
2000 Egyszer majd… (maxi)
2000 Ha jön az élet…
2004 Közönséges (DVD és CD)
2005 Összegyűjtött demok
85-87-89 2008 Legelő

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.