Meghajol előttte a Smithsonian

Hatvan év a celluloidon: kitüntetik Clint Eastwoodot

Kitüntetésével ismeri el Clint Eastwood hat évtizedes filmes munkásságát a washingtoni Smithsonian Intézet.

2012.02.02 09:08MTI

A 81 esztendős színész-rendező a James Smithson Bicentennial Medal kitüntetést veheti át az amerikai filmművészet kiemelkedő alakjaként.

Eastwood szerdán közreműködött a Smithsonianhoz tartozó Amerikai Történeti Nemzeti Múzeumban a Warner Bros. 55 millió dolláros adományából felújított, háromdimenziós kivetítő technikával is ellátott modern színházterem megnyitásában. A Warner Bros. Theatert Hollywood történetének bemutatására hozták létre.

A múzeumban pénteken háromnapos filmfesztivál idézi fel Humphrey Bogart színészi életútját: a látogatók ingyen tekinthetik meg többek között a Casablancát és A máltai sólyom című filmet.

Eastwood híres filmjei, köztük a Fakó lovas és az Oscar-díjas Nincs bocsánat háromnapos Eastwood-fesztiválon láthatók majd júniusban az új filmszínházban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.