Elhunyt Rolf Kutschera

Elárvult az osztrák musical

Elhunyt Rolf Kutschera osztrák színész és színpadi rendező, a musical ausztriai meghonosítója.

2012.01.23 23:32MTI

A német nyelvű tévécsatornákon is sokat foglalkoztatott színész és rendező 96. évesen, vasárnap halt meg szülővárosában, Bécsben - értesült a Kurier című lap a művész titkárnőjétől.
 
Kutschera a Theater an der Wien igazgatójaként honosította meg Bécsben az angol-amerikai musicalt, és az olyan kasszasikerek bemutatásával, mint a My Fair Lady, a La Mancha lovagja, a Helló Dolly vagy az Evita, előkészítette a talajt a műfaj későbbi ausztriai diadalmenetéhez. Rolf Kutschera intendatúrája alatt (1965-1983) a Theater an der Wien 25 musicalt tűzött a műsorára, köztük szinte az összes nagy Broadway-sikert.
 
A Londonból és New Yorkból "importált" zenés darabokhoz olyan sztárokat nyertek meg, mint Rökk Marika, Dagmar Koller, Harald Juhnke, Josef Meinrad, Marianne Mendt vagy Fritz Muliar. Kutschera magyar gyökerű felesége, Susanne von Almássy osztrák színésznő 2009-ben hunyt el, 93 évesen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.