A nyomtatott könyvek fedik le a piac 80 százalékát

Jól fogytak az e-bookok az ünnepek idején

Milliók csomagolták ki új e-book olvasójukat az ünnepek idején, ami ismét hatalmas lökést adott a digitális formátumú könyvek piacának Észak-Amerikában.

2012.01.14 21:33MTI

Tavaly az előző évihez képest megduplázódott az e-könyvek eladása az Egyesült Államokban. A nyomtatott könyvek forgalma még mindig a teljes piac 80 százalékát fedi le, de az e-könyvek részesedése már 20 százalék - számolt be róla a napokban az USA Today című napilap online kiadása.
   
A lap bestsellerlistáján szereplő 50 könyv közül 42 esetében a digitális formátum kelendőbb volt a tavalyi év utolsó hetének eladási adatai alapján.
   
Michael Norris piaci elemző szerint minden ötödik amerikai olvas e-könyvet vagy digitális olvasóval, vagy táblagéppel, vagy más alkalmas eszközzel.
   
Egy tekintélyes online kiadvány, a Publishers Lunch alapítója, Michael Cader ugyanakkor úgy vélekedett: korai lenne az e-könyvek szerepét túlbecsülni. Szerinte a könyvkiadás átrendeződéséről egyelőre nincs szó. "Sok dolog változóban van, de a játék még mindig nagyban hasonlít ahhoz, amilyen volt".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.