Bob Anderson vívómester, dublőr 89 éves volt

Elhunyt Darth Vader "jobb keze"

Elhunyt Bob Anderson olimpikon vívómester, aki egyebek mellett Darth Vader dublőreként vált ismertté.

2012.01.02 16:59MTI

A brit vívóakadémia közlése szerint az egykori olimpiai bajnokot, a Star Wars és A Gyűrűk Ura című filmek szereplőjét 89 esztendős korában érte a halál vasárnap.
   
Anderson volt az, aki Darth Vader fekete sisakját magára öltve fénykarddal harcolt az eredeti Csillagok háborúja-trilógiában, vívómesterként vagy trénerként dolgozott a többi között az Oroszországból szeretettel című James Bond-filmben, a Zorró legendájában és A Gyűrűk Urában.
   
Mark Hamill, Luke Skywalker megszemélyesítője egy 1983-as interjúban arra hívta fel a figyelmet, hogy valójában Bob Anderson vívta meg Darth Vader harcait. Vader karakterét a trilógiában David Prowse játszotta, hangját James Earl Jones kölcsönözte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.