Charlotte Kerr halott

Elhunyt Dürenmatt özvegye

Elhunyt Charlotte Kerr német színész- és rendezőnő, Friedrich Dürrenmatt (1920-1990) svájci író, drámaíró és képzőművész második felesége és özvegye.

2012.01.02 11:06MTI

Svájci sajtóértesülések szerint a hosszabb ideje betegeskedő, 84 éves Kerr szerdán halt meg egy berni kórházban.

A színésznő, akit egyebek közt az Őrjárat a kozmoszban - Az Orion űrhajó fantasztikus kalandjai című, első német sci-fi tv-filmsorozatból Lydia van Dyke tábornokként, a Hydra űrcirkáló parancsnokaként ismerhet a szélesebb közönség, 1984-ben ment feleségül a nagy svájci drámaíróhoz. Dürrenmatt halála után a szerző végakaratának megfelelően Charlotte Kerr a neuchateli Dürrenmatt Központ létrehozásának és működtetésének szentelte életét.

A 2000-ben a Nemzeti Könyvtár külső kiállítóhelyeként megnyílt neuchateli központban elsősorban az író munkásságát kutathatják az irodalomtörténészek.

Az intézmény jelenleg azon fáradozik, hogy összegyűjtse és az interneten is hozzáférhetővé tegye Dürrenmatt képzőművészeti alkotásait. - Kerr asszony nélkül nem jött volna létre a Dürrenmatt Központ - jelentette ki a német hírügynökségnek a halálhírt megerősítve Janine Perret Sgualdo, a központ igazgatója. A létesítményt a svájci szövetségi állam, Neuchatel kanton és Neuchatel város tartja fenn.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.