Meggyulladt a túlfolyt bitumen

Lángok csaptak fel az épülő linzi operaházban

Mintegy 50 ezer eurós (15 millió forintos) kárt okozott az a tűz, amely szerdán ütött ki az épülő új linzi operaházban.

2011.12.21 17:14MTI

A 2013 áprilisában megnyíló új linzi operaházban az alapozás szigetelésének burkolásánál a bitumen túlfolyt és az első feltételezések szerint ez gyulladt meg körülbelül 15 négyzetméteren.
   
Az 50 ezer eurós kárt a biztosítás fedezi és az építkezés ütemét az eset nem befolyásolja, nem lesz késés, 2013-ban megnyithatják a házat - közölte a színház.
    
Az építkezés 150 millió euróba (45 milliárd forintba) kerül, ebből 36,3 milliót áll Linz városa, a többit a szponzorok adják. A 65 méter széles és 215 méter hosszú, szabálytalan alaprajzú épület energiatakarékos lesz, a fűtésbe-hűtésbe a napenergia is besegít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.