Ujjé, a ligetben nagyszerű...

A Ligetbe költözik 3 vagy 4 múzeum

Baán László, a múzeumnegyed kormánybiztosa szerint három, de maximum négy múzeum kerülhet abba a Városliget-széli épülettömbe, amelynek uniós forrásból reméli elkészülését.

2011.12.21 07:30ma.hu

A Szépművészeti Múzeum főigazgatója szerint ezek egyrészt mind erősen művészeti kötődésűek legyenek, másrészt a magyar "brandet" reprezentálják.

A Népszabadság egy keddi háttérbeszélgetésre hivatkozva azt írta: a Szépművészeti és a Nemzeti Galéria Új Képtára mellett mindenképp itt szeretnék felépíteni a Magyar Fotográfiai Múzeum új hajlékát. Baán egyúttal indokoltnak látná a Magyar Építészeti Múzeum itteni elhelyezését is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.