Átváltozós mesék

Lackfi János betűről-betűre átváltoztat mindent

Lackfi János könyvében minden mindenné átváltozik...

2011.12.20 11:17ma.hu

Tudtátok, hogy a családi autó voltaképpen királyi udvar? Hát persze: a sebességváltó a hopmester, és póniszerű lóerők futkorásznak a hátsó ülésen… A tarka páncélos futrinkák pedig máris ajtónállók egy palotában. Bándi Bandi addig úszik szárazon, míg egy úszómedencébe nem ér. Plaká Tóni, aki világragasztó, tapétával egésszé ragasztja egy félárva kisfiú életét. A dupla kávé meg az újság vérre menő (kávéra menő) párbajt vív a presszóasztalon.

A villogó kések hatalmas bulit rendeznek a fiókban. A vénséges vén Ücsörgő Banya pedig finnyás királykisasszonnyá válik, válogathat a szebbnél szebb selyem-, bársony- és brokátruhák között.

Megszokott világunkból, ha akarjuk, a legelképesztőbb mesebuborékok virulnak ki egy pillanat alatt. Csukd be a szemed, és mondd velünk: hipp-hopp, az legyek, aki akarok!

"Nem csalás, nem ámítás, Mama tényleg nagyon aranyos, apró mamává változott. Épp elfért Ágnes tenyerében. Ha már így esett, meg is kérte Ágnest, hogy vigye el őt a vendéglőbe, mert ilyen csipisz létére mire egyedül odaérne, tán be is esteledne. Cserébe fényesen kiszolgálja Ágnest, igaz, nem ingyen, hiszen ez mégiscsak egy luxusvendéglő. Ágnes kegyesen felemelte Mamát, és óvatosan letette őt a konyhaasztalra, bár előbb megkérte, hogy a papucsával ne piszkítsa össze a terítőt. Mama megpróbálta felemelni az egyik kést, de rájött, hiába is erőlködik, hiszen a kés sokkal nagyobb nála."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.