9 szobor a pályán

Dali kiment a síelőkhöz a szabadba

Igazi szabadtéri múzeummá válik a francia Alpokban lévő Megeve: a téli sportlehetőségeiről ismert községben Salvador Dali kilenc eredeti szobrát állítják ki a szabadban.

2011.12.11 09:40MTI

Hófödte hegyek között, 1700 méteres magasságban állítják ki például a szürrealista katalán festő Alice Csodaországban című, mintegy 2,8 millió eurót érő bronzszobrát. A négy méter magas, fél tonnás alakot helikopter szállította a síparadicsomba. A Sanghajból érkezett szobrot egy sífelvonó lábánál helyezték el talapzatára.

Az összesen kilenc szobor december 15-től április 4-ig látható Megevében. A legnagyobb szobor, a hét méter magas "kozmikus elefánt" következő héten foglalja el helyét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.