Faljuk a képeket

Fotókba fullasztó kiállítás

Fotókba fullasztó kiállítás nyílt Hollandiában milliónyi képből, amely mindössze 24 óra "nettermése".

2011.11.20 10:13MTI

Erik Kessels holland művész a világháló pár portáljára egy napon belül feltöltött képeket nyomtatta ki és halmozta fel. Az amszterdami kiállításon nem falon láthatók a fotók, hanem láb alatt vannak. Csupán egyetlen helyiség ad nekik otthont, így a látogatók fényképekben gázolnak. Kessels mindezzel arra akart rádöbbenteni, hogy az internet használói milyen hatalmas tömegű képpel bombázódnak nap mint nap.

"Manapság rendkívül gyorsan faljuk a képeket. Régebben valaki fényképalbumát csak a családja és a barátai láthatták. Most bárki a világon megnézheti a személyes fotókat, ha rábukkan a neten" - idézte Kesselst a BBC.

A művész amellett, hogy a fullasztó fotómennyiséget akarja érzékeltetni, arra is rá szeretne mutatni, hogy a személyes fényképek mennyire nyilvánosakká válnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.