A horror az ász

Parajelenségek az észak-amerikai mozikban

A Parajelenségek 3. című horrorra ültek be legtöbben az észak-amerikai mozikba a hét végén.

2011.10.24 09:18MTI

Horrorfilm premierje még nem váltott ki ilyen zajos sikert az óceánon túl, mint Ariel Schulman és Henry Joost produkciója.

A Parajelenségek harmadik része 54 millió dollár (11,5 milliárd forint) bevételre tett szert az Egyesült Államok és a Kanada mozijaiban péntektől vasárnapig. A film tulajdonképpen a korábbi epizódok előzményfilmje, két szereplő gyermekkorát idézi fel. Halloweenhez közeledve az amerikai mozikban igazi szezonja van a horroroknak.

A sorozat pár éve mindössze 15 ezer dollárból forgatott első része páratlanul sikeres lett.

A Parajelenségeket forgalmazó Paramount illetékese, Don Harris szerint pedig egy jó horror már csak azért is sok nézőt vonz, mert a közönség végső soron azért jár a moziba, hogy együtt nevethessen és együtt féljen a többiekkel. "Az emberek szeretnek együtt sírni a sötétben, ahol senki sem látja őket" - mondta.

Az észak-amerikai kasszasikerlista múlt heti első helyezettjét, a Vasököl című akciófilmet a Parajelenségek 3. a második helyre szorította. A robotbokszolós produkció a hétvégén 11,3 millió dollárt (2,4 milliárd forintot) keresett, ezzel észak-amerikai összbevétele átlépte a 67 millió dollárt (14,3 milliárd forintot), világszerte pedig 153 millió dollárnál (32,6 milliárd forintnál) tart a jegyeladás.

A Footloose című zenés újrafilmre 10,85 millió dollárért (2,3 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők, A 3D-s A három testőr pedig 8,8 millió dolláros (1,9 milliárd forintos) bevétellel debütált Amerikában.

A toplista ötödik helyére George Clooney The Ides of March című politikai drámája került 4,9 millió dollárral (egymilliárd forinttal).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.