Kiderül az egyszarvú titka

Brüsszelbe ment premierkedni Tintin

A rendező jelenlétében tartották meg szombat este Brüsszelben Steven Spielberg háromdimenziós, Tintin kalandjai - Az egyszarvú titka című animációjának európai premierjét.

2011.10.23 16:19MTI

A híres belga képregényszerző, Georges Remi, közismerten Herge hősének kalandjaiból Spielberg "motion capture" technikával készített filmet, azaz a színészek - köztük a Tintin figurájának hangját kölcsönző Jamie Bell - mozgását, gesztusait rögzítette a digitális karakterek mozgatásához.

A vállalkozás egyik producere Peter Jackson, A Gyűrűk Ura-trilógia alkotója volt. A Herge világhírű képregény-sorozatából készült film főhőse egy ifjú újságíró, aki hűséges kutyájával izgalmas rejtélyeket old meg.

A bemutató előtti sajtótájékoztatón Spielberg annak a reményének adott hangot, hogy filmjével új közönséget sikerül a moziba csalogatni, és az amerikai közönség, amely alig ismeri Herge kalandfiguráit, megkedveli az Európában közkedvelt képregényhősöket. Amennyiben a film fogadtatása sikeres lesz ez Egyesült Államokban, majd 80 évvel megszületésük után, először jelenhetnek meg Herge könyvei Amerikában - tette hozzá.

A filmrendező elárulta, hogy már 1983-ban, röviddel Herge halála előtt, kapcsolatba lépett a belga szerzővel, hogy megnyerje őt Tintin-filmadaptációjához.

Az amerikai filmrendezőnek szombaton a belga uralkodóház lovagrendjének kitüntetését adományozták. A filmet november elején mutatják be Magyarországon, az Egyesült Államokban decemberben kerül a mozikba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.