Kuncsorogni kényszerül az Elit

Mozimaraton a bezárt soproni filmszínházban

Négynapos filmmaratonnal próbálja előteremteni az épület téli fűtésének költségeit és emlékezik a csaknem 85 évet megélt filmszínházra a június elején bezárt soproni Elit Mozi üzemeltetője.

2011.10.09 15:00MTI

Kalmár István elmondta: az október 13. és 16. között zajló maratonon csütörtökön délután kettőtől, pénteken egytől, szombaton és vasárnap reggel tíztől vetítenek gyerekfilmeket, majd a késő délutáni órákban nagyobbaknak, este pedig felnőtteknek szóló filmek kerülnek műsorra.

Emlékeztetett arra, hogy a pénzhiány miatt nincsenek vetítések az épületben, ám az önkormányzattal mindeddig nem sikerült megegyezniük az üzemeltetési szerződés közös megegyezéssel történő felmondásáról, így a mozi állagmegóvásáról gondoskodniuk kell.

Mint rámutatott, nem csupán az épület őrzése kerül pénzbe, de a téli hónapokban a fűtés is.

A húsz fokra felfűtés havi költsége 5-600 ezer forint, a tíz fokra temperálás 1-200 ezerből megoldható, jelenleg azonban ezt sem tudják kifizetni. Abban bízik, hogy a négynapos filmfieszta nyereségéből a tél közepéig rendezni tudják a gázszámlát; "ha addigra sem sikerül visszaadnunk a kulcsokat, legfeljebb rendezünk még egy fesztivált" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.