Boyle és Hurt után szabadon

Fiennes és Cronenberg kapja a Londoni Filmfesztivál életműdíját

Ralph Fiennes brit színész-rendező és David Cronenberg kanadai rendező is életműdíjat vehet át a jövő héten kezdődő Londoni Filmfesztiválon - jelentették be a szervezők kedden.

2011.10.04 19:33MTI

A Brit Filmintézet elismerését Ralph Fiennes a művészfilmeket és a kommersz sikereket ötvöző rendkívüli karrierjéért kapja. A brit színész - akit legutóbb a Harry Potter-sorozat utolsó darabjában a főgonosz Voldemort szerepében láthatott a közönség - hatalmas megtiszteltetésként, nagy örömmel fogadta az elismerés hírét.

Az október 12. és 27. között zajló londoni fesztiválon első rendezését, a Shakespeare azonos című tragédiájából készült Coriolanus-t is láthatják az érdeklődők.

David Cronenberg - akit olyan filmjeiről ismerhetnek a mozirajongók, mint a Karambol, a Meztelen ebéd vagy A légy - karaktereinek sötét impulzusait és belső életét boncolgató rendezéseiért veheti át az elismerést. A díjat megköszönve Cronenberg kiemelte: nagyon örül, hogy ő lehet az első kanadai, aki megkapja a Brit Filmintézet elismerését.

A brit film jelentős inspiráció volt számára, így különösen nagy örömöt jelent számára ez a díj - tette hozzá.

A két kitüntetett a Londoni Filmfesztivál díjátadóján, október 26-án veheti át az elismerést, amelyet korábban megkapott többek között Danny Boyle, a Gettómilliomos rendezője és John Hurt angol színész is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.