Játékország a városligetben

Kaland-Vár - Játékkiállítás és Vásár a Vajdahunyadvárban

Játékországgá változik 2008. május 9-12. között a városligeti Vajdahunyadvár, ugyanis immáron harmadjára kerül megrendezésre a Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár.

2008.04.14 18:40ma.hu

A Városligetben egy romantikus vár különböző stílusokat bemutató épületegyüttese igazi turista látványosság. Ahogy belépünk a kapun, minta azonnal más korban találnánk magunkat.

Ezt érezhetjük most is, hiszen a pünkösdi hétvégén egy varázslat részeseivé válunk! Ezúttal a régmúlt idők díszletei között egy valódi játékvilág elevenedik meg és néhány napra ennek a csodálatos birodalomnak lehetnek részesei a látogatók.

Május 9-től 12-ig immáron harmadik alkalommal válik Kaland-Várrá a Vajdahunyadvár.

A Kaland-Várban minden a játékról szól, a látogatók nem csak megnézhetik, hanem ki is próbálhatják, sőt meg is vásárolhatják itt őket. Hogy milyen játékokkal találkozhatnak a Kaland-Várba érkezvén?

A klasszikusok mellett számos újdonságot is bemutatnak a gyártók és a kereskedők ezekben a napokban, illetve a vezető márkák mellett kreatív, egyedi játékok mesterei is bemutatkoznak.

Lesznek itt modell és makett-bemutatók, játszóházak, helyszíni sorsolások, de a résztvevők kipróbálhatják a gipszfestést, gyöngyfűzést, buborékfújást, a számos új játék megtekintése mellett.

A pünkösdi hétvégén zenés- táncos előadások, bábjátékok lesznek, ahol lehetőség nyílik a közös éneklésre, táncra is.

A rajzfilmek kedvelőinek animációs filmeket vetítenek, sőt, szombaton és vasárnap a kulisszák mögé is bepillanthatnak, ahol megtanulhatnak maguk is rajzfilmet készíteni!

A rendezvény megszokott és kedves színfoltja a gyerekkönyveket kínáló könyvutca, egy igazi várból azonban nem hiányozhat a várúrnő és a lovagi kör sem! A tavalyi sikerre való tekintettel, idén is lesz lovagi játék, lovaggá avatással, tánccal, zenével.

Szombattól hétfőig 11 és 15 órakor várja a lovagi játék program a gyerekeket, felnőtteket egyaránt! A rendezvény díjmentesen látogatható!

Nyitva tartás: naponta 10-től 18 óráig

III. Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár

Budapest, Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum
2008. május 9 - 12.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.