Elérkezett a búcsú pillanata

Zár a Kobuci - elköszön a Zuboly

Elérkezett a búcsú pillanata, rögtön kettő is, de talán egyik sem végleges, hiszen minden elmúlásból új élet is szökken.

2011.09.28 11:10ma.hu

A hangulatos szabadtéri szórakozóhely 2009-ben nyitotta meg kapuit a Zichy-kastély udvarán, és az elmúlt három szezonban bebizonyosodott: szép számú közönsége van Budapesten (is) az igényes élőzenének.

A kapolcsi Művészetek Völgye fesztivál egykori kis folkkocsmája immár népszerű óbudai kerthelyiséggé nőtte ki magát – olyan neves zenekarokat és zenészeket meghívva színpadára, mint például a Quimby, a Kiscsillag, a Csík Zenekar, a Belga, a The Carbonfools, a Szabó Balázs Band, a Maszkura és a Tücsökraj, a Kerekes Band, a Besh o droM, a Budapest Bár, Ferenczi György és a Rackajam, Harcsa Veronika, Ian Siegal, és még sorolhatnánk… Sőt: az alapvetően a népzenében, világzenében „utazó” KOBUCI kert indította útjára a Kobuci dalt is jegyző vadonatúj formációt, a Budapest Nufolk Revolution zenekart (http://nufolk.hu/hu/)!

Miért KOBUCI?

Nevét a saját receptötlet alapján megkomponált kolbászos buciról kapta: ez az igazán magyaros finomság, valamint a szintén e kertben megálmodott alkoholos italok (gin-bodza, whisky-málna, mixcsűr) lettek a KOBUCI kert védjegyei.

Ha nem jártál még a KOBUCIban, vagy jártál már, de lenéznél újra, amíg ilyen nagyvonalúan bánik velünk az időjárás: ezen a héten még megteheted! Október 1-jén zárja a szezont a szórakozóhely, ennek apropóján egy visszatérő zenekart hívtak meg a szervezők a fergeteges buliba. A 2011-es nyarat hajnalig tartó folkkocsmával zárja a KOBUCI kert (zenél a Bivaly Zenekar, vendégek: Kodoba Florin és Bobár Zoltán „Boby”), azt megelőzően pedig a Zuboly zenekar köszön el (nem csak?) a KOBUCI kert közönségétől.

Még mindig nem késő tehát tombolni egy utolsót a szabad ég alatt, és megnézni még egyszer a Zubolyt: a zenekar legénysége egyes hírek szerint utoljára lép a színpadra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.