Licitálj, vagy lófej mellett kelsz

Jó pénzért árverezték el a Keresztapa atyjának borait

Francis Ford Coppola rendezőként régóra legendának számít, és most bizonyította, hogy a borok gyűjtőjeként sem kezdő: csaknem kétmillió dollár értékben árvereztek el a pincéjéből származó palackokat egy New York-i árverésen.

2011.09.27 23:57MTI

A Christie's aukciósház kedden hozta nyilvánosságra, hogy egy szombati aukción összesen mintegy 400 millió forint értékben keltek el a filmmogul borai.

A legértékesebbnek két láda 1982-es Chateau Lafite-Rotschild nedű bizonyult, ládánként 50 ezer dollárt fizetett érte a vevő. 34 ezer dollárt fizettek hat Domaine de la Romanée márkájú, másfél literes üvegekbe töltött borért.

>Francis Ford Coppolának saját szőlőbirtoka is van Kaliforniában: a Rubicon Estate nagyon sikeresnek számít borászati körökben.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.