A legcsöndesebb hétvége

Szeptember 11-én csak a vírusfertőzés érdekelte az amerikaiakat

A szeptember 11-re emlékező hét végén jószerivel csak Steven Soderbergh új thrillerére, a Fertőzésre voltak kíváncsiak az észak-amerikai mozinézők.

2011.09.12 09:19MTI

A parádés szereposztással - Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet és Jude Law közreműködésével - készült produkcióra péntektől vasárnapig 23,1 millió dollár (4,8 milliárd forint) értékben váltott jegyet a közönség. Soderbergh filmje egy gyorsan terjedő és mutálódó vírus elleni heroikus küzdelemről szól.

Jeff Goldstein, a filmet gyártó Warner Bros. általános eladási igazgatója szerint nem meglepő a Fertőzés sikere, hiszen - mint mondta - sokakban ott él a félelem a fertőzésektől, a vírusoktól, a világjárványoktól.

A hétvégi észak-amerikai toplistára Tate Taylor A segítség című rasszizmusellenes drámája a másodikként jutott fel. A közönség 8,7 millió dollárért - 1,8 milliárd forintért - váltott jegyet az alkotásra. A kasszasikerlista harmadik helyét a Warrior című fantázia akciófilm foglalta el 5,6 milliós (1,16 milliárd forint) bevétellel, a negyedik a Helen Mirrennel forgatott Az adósság című kémfilm 4,9 millióval (1 milliárd forint), az ötödik pedig a Colombiana című bosszúfilm lett 4 millió dolláros (828 millió forint) jegyeladással.

Paul Dergarabedian boxoffice-elemző szerint bár kétségtelenül az év legcsöndesebb hétvégéjét zárták a mozik, az Oscar-szezon beindulásával hamarosan megélénkül a forgalom, hiszen számos ígéretes film várható. Példaként említette meg George Clooney Ides of March című politikai drámáját, illetve a 50/50, a The Real Seel és a The Descendants című produkciókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.