Pilótaszemüveg és fotók

Kalapács alatt a repülés női úttörőjének holmija

Árverésre bocsátja egy észak-kaliforniai galéria a repülés női úttörőjeként ismert Amelia Earhart pilótaszemüvegét és fotóit.

2011.09.11 17:26MTI

Az oaklandi aukció kínálatán szereplő szemüveget Earhart állítólag egy korai balesete során viselte.

Kalapács alá kerülnek az Earharttól származó negatívok és fotók, ezek egyike épp azt ábrázolja, amikor a pilóta gépe 1937. március 17-én a magasba emelkedett, hogy megkerülje a Földet. Earhart soha nem ért célba, nyomtalanul eltűnt próbálkozása során.

A Clars Auction Gallery szerint a szemüveg és a felvételgyűjtemény hitelességét igazolták, előbbi 20-40 ezer, utóbbi darabonkénti 600-1000 dollár közötti áron kelhet el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.