Kifogásolt kép egy ausztrál kiállításon

Nem bírta a gyomruk a fotót: eltávolítottak a gyerekportrét

Eltávolították Jan Saudek cseh fotóművész egy képét egy ausztrál kiállításról, miután egy látogató több helyi illetékes közhivatalnál panaszt tett, miszerint a fotó egy gyermek prostituálására utal.

2011.08.24 21:36MTI

Ausztrál sajtóértesülések szerint a nő a Ballaratban megrendezett kiállítás reklámanyagában fedezte fel a Black Sheep and White Crow (Fekete bárány és fehér holló) című képet, amelyen egy felnőtt nő látható fekete ruhában, mellette pedig egy félmeztelen, fehér ingbe öltözött kislány áll. A panaszos többek között a gyermekek biztonságát felügyelő biztos hivatalához fordult azt állítva, hogy a fotó szerinte egy gyermekét áruló nőt ábrázol.

Bár a Ballarati Nemzetközi Fotóbiennále szervezői nem kaptak semmilyen utasítást, a képet kivették a Jan Saudek-kiállítás anyagából. A Dolce Vita című kiállítás egyébként külön teremben látogatható, és a bejáratnál felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy csak felnőtteknek ajánlják megtekintését.

Mint Jeff Moorfoot, a rendezvény igazgatója elmondta, bár nem tartja problémásnak a képet, azért döntött így, mert attól tartott, hogy a biennále hosszabb távon szponzorokat veszíthet a panasz nyomán.

Sara Saudkova - a fénykép felnőtt modellje (a fotós fiának felesége), akinek ugyancsak szerepelnek képei a biennálén - szintén nem értette a kifogást, és kissé zavarba hozta, hogy ekkora vihart kavart a kép - mesélte az igazgató.

A múlt héten megnyílt fotóbiennále szeptember 18-ig látogatható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.