Gyerekszáj

Teadélután gyerekek irodalmi műveivel

2011. augusztus 21-én délután nem mindennapi eseménynek lehetünk tanúi a Vörös Oroszlán Teaházban. 8-14 éves költők és írók műveit hallhatjuk művészek tolmácsolásában.

2011.08.21 08:22ma.hu

A művek a tisztességes élet témáját boncolgatják, és hűen tükrözik, hogy gyermekeink hogyan is látják világunk jövőjét. A novellák, versek és frappáns egypercesek hol nevetésre ingerelnek, hol elgondolkodtatóak, hol könnyfakasztóak és megrázóak.

"Olyan bölcsesség süt át a művekből, amely minket, pedagógusokat is meglepett" - mondta el Nemec Mariann, szociálpedagógus, a Criminon Magyarország bűnmegelőzési alapítvány elnöke. "A művek Alapítványunk előző tanévben kiírt pályázatára érkeztek be, amit azzal a céllal hirdettünk meg, hogy arra ösztönözzük a gyerekeket, foglalkozzanak a tisztességes élet témájával. Nagyon kíváncsiak voltunk a gondolataikra, de az eredmény így is elképesztő volt. Nagy örömünkre szolgál, hogy teadélutánunkat Nemere István, a népszerű író is megtiszteli jelenlétével, aki a pályázat irodalmi zsűrijének tagjaként maga is részt vett a művek elbírálásában. A verseket, novellákat Menszátor Magdolna, Bicskei Lukács, Papp Györgyi, Joó Gábor és Lendvai-Nemec Melinda művészek tolmácsolásával hallhatják vendégeink, Gáll Isis és Gáll Arielle csodálatos hárfa- és zongorajátékával megkoronázva."

A teadélután 16 órakor kezdődik a Vörös Oroszlán Teaház (VI. ker., Budapest, Jókai u. 8.) emeleti termében, ahol egy finom teára is meghívják vendégeiket. A belépés ingyenes, és minden művészet- és gyermekszerető embert szeretettel várnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.