Kinek kell a tisztességes élet?

Művészeti teadélután a bűnmegelőzés jegyében

Sokunkban merül fel a kérdés, miért vagyunk tanúi az egyre terjedő erőszaknak, ami ma már a gyermekeket sem kerüli el. Iskolai lövöldözések, szexuális zaklatás, verekedések, lopás, csalás.

2011.08.17 23:37ma.hu

Egy nemrégiben elvégzett közvéleménykutatás szerint 3 megkérdezett ember közül 2 szerint ma nincs hatékony bűnmegelőzés Magyarországon. Ki-ki a rendőrséget, a kormányzatot, a munkanélküliséget, a politikusokat stb. tekinti bűnbaknak. Nagyon kevesen gondolják azt, hogy összefogással tehetünk valamit ez ellen.

„Az általunk elvégzett felmérés alapján megdöbbenve tapasztaltuk, hogy mennyire tehetetlennek érzik magukat ebben az emberek” – mondta dr. Marosi Gyöngyi a Criminon Magyarország Alapítvány elnöke. „A Szerinted mit jelent a tisztességes élet? ifjúsági művészeti pályázatunkra az előző tanévben beérkezett több mint 3200 pályamunka, a gyerekek, szülők és pedagógusok visszajelzései alapján nagy igény van a társadalmi összefogásra. A művészet mindannyiunk számára megkönnyíti ennek a nehéz témának a feldolgozását és azt, hogy gyermekeinknek, fiataljainknak és legfőképpen a veszélyeztetett rétegeknek olyan értékeket közvetítsünk, amelyek megelőzik a jövőbeni tragédiákat.”

„Idén augusztus 21-én már harmadik alkalommal rendezzük meg a Művészettel a tisztességes életért teadélutánt Budapesten, amelynek ezúttal a Jókai téri Vörös Oroszlán teaház ad otthont. A várhatóan jó hangulatú összejövetelen gyermekeink gondolatait hallhatjuk a tisztességes életről művészek tolmácsolásában. Rendezvényünket Nemere István is megtiszteli jelenlétével, aki tavalyi művészeti pályázatunkon a szakmai zsűri vezetőjeként maga is részt vett a pályamunkák elbírálásában” – mondta el Nemec Mariann, szociálpedagógus, a Criminon Magyarország Alapítvány ügyvezető igazgatója. – „Egy kellemes tea, és Gáll Ízisz és Gáll Arielle csodálatos hárfa- és zongorajátéka mellett mi felnőttek okulhatunk a gyerekek bölcsességéből, és ajtónk természetesen minden érdeklődő számára nyitva áll. Mindenkitől csak annyit kérünk, hogy a hely korlátozottságára való tekintettel előre jelezze nekünk részvételi szándékát a honlapunkon (www.criminon.hu) megadott elérhetőségek valamelyikén.”

A Criminon Magyarország kiemelten közhasznú alapítvány feladata és célja az elsődleges és másodlagos bűnmegelőzés, amelynek érdekében országos és regionális programokat indít iskolákkal és hivatalos szervekkel (rendőrség, büntetés-végrehajtási intézetek) együttműködve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.