Lázadás!

Átmentek majomba az amcsik

A majmok bolygója: Lázadás című sci-fi csábította a hét végén a legtöbb észak-amerikai nézőt a mozikba.

2011.08.08 11:03MTI

Rupert Wayatt filmjére 54 millió dollárért (tízmilliárd forintért) keltek el a jegyek, ezzel a produkció első lett az észak-amerikai kasszasikerlistán. Mint elemzők megjegyezték: a bevétel meghaladta a várakozásokat, de jócskán elmaradt Tim Burton tíz éve bemutatott A majmok bolygója filmjének 68,5 millió dolláros premier hétvégén produkált eredményétől.

A toplista második helyezettje a Hupikék törpikék című családi animáció lett 21 millió dolláros (négymilliárd forintos) jegyeladással.

Az Egyesült Államokban és Kanadában második hete játszott Cowboyok és űrlények 15,7 millió dollárral (3 milliárd forinttal) került a harmadik helyre.

Az Olivia Wilde, Ryan Reynolds és Jason Bateman szereposztással pénteken debütált vígjáték, a Testcsere 13,5 millióval (2,6 milliárd forinttal) a negyedik, az Amerika kapitány: Az első bosszúálló pedig 13 milliós (2,5 milliárd forintos) jegyeladással az ötödik lett a bevételi listán. A majmok bolygója: Lázadás című sci-fi akciót augusztus 18-tól láthatják a magyar nézők.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.