Kicsit koraérett

Tizenhat évesen diplomázik egy mexikói fiú

Mindössze tizenhat évesen kap diplomát egy mexikói fiú.

2011.08.04 10:10MTI

Az Univision Noticias televíziós csatorna internetes oldala szerint a "csodagyerek", Andrew Alexis Almazán Anaya augusztus 18-án teszi le záróvizsgáját pszichológia szakon a mexikóvárosi Del Valle egyetemen. Almazán ezen kívül beiratkozott a hetedik szemeszterre a Pánamerikai Egyetem orvosi karán és részt vesz a Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem (UNAM) diabéteszkutatásában. Szüleivel emellett központot alapított a tehetséges gyermekek támogatására.

A fiúnak kilencéves korában kellett elhagynia az általános iskolát. Már négyévesen idegesítette a tanárait figyelem- és fegyelemhiányával, tanulási problémáival és összetett kérdéseivel. Idővel mégis "főiskolaéretté" vált és 12 évesen egyszerre több szakra is beiratkozott.

Bár Almazán sok ajánlatot kapott külföldi egyetemektől, mégis Mexikó felsőoktatási intézményeit választotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.